מחפשים סילר? מצאתם!
סילר על ידי חברה מקצועית- מה זה ולמה זה כדאי?
הסילר מיושם על סוגי אבן וריצוף שונים במטרה להגן עליהם מפני נזקי משטח, קורוזיה וצביעה. חומרי הבנייה אינם אטומים והם בד"כ בעלי נקבוביות המאפשרות חדירת חומרי ניקוי מרצפות, ספיגת נזקים סביבתיים וכו'. הסילר חוסם את הנקבוביות באבן או בבטון כדי להפחית את הספיגה של מים ומלחים, ויוצר שכבה אטומה המונעת מחומרים שונים לעבור.
מחקר שנערך על ידי רשויות בטון גדולות, בהן המכון האמריקאי לבטון, אגודת צמנט פורטלנד, והאגודה הלאומית לבטון מעורבב, אישר כי רוב הנזק הקונקרטי נוצר כתוצאה מחדירת לחות למשטחים. הצורה הנפוצה ביותר של נזק קונקרטי היא נזקי התחממות וקירור של המשטח. צורות אחרות של נזק כוללות תגובת אלקלי-סיליקה (ASR), חדירה כימית, וקורוזיה.
מהם סוגי חומרי האיטום בהם נעשה שימוש? בעשורים האחרונים בניסיונות להגן על משטחי אבן ובטון נעשה שימוש בחומרי איטום החל משעווה וכלה בשמן פשתן. היום, חומר איטום באיכות גבוהה יכול לחסום עד 99% לחות מפני השטח. ישנם שני סוגים העיקריים של סילרים: חומרי איטום מחפים (ציפוי) וחומרי איטום חודרים.
סילר לרצפה
סילר מחפה: חומרי איטום מקומיים אשר יכולים לספק שיפור חזותי, כמו גם הגנה מכתמים וכימיקלים. חומרי האיטום המחפים דורשים משטח יבש ונקי במהלך יישום כדי להשיג הידבקות. חומרי איטום מחפים עשויים לשנות את מקדם החיכוך שעלול להפוך מצעים חלקלקים כאשר המשטח רטוב או לא יבש דיו, מצב הניתן לתיקון על ידי הוספת חומרים נגד החלקה. תוחלת חיים היא בדרך כלל 1-5 שנים, אם כי מערכות אפוקסי יכולות להימשך באופן משמעותי יותר.
סילר חודר: ניתן ליישם חומרי איטום חודרים על משטחים מיובשים או לחים אשר צריכים להיות מותאמים כראוי עם נקבוביות כדי לחדור ביעילות את פני השטח ולהגיב. התגובה הכימית עם החומרים פעילים בתוך המצע היא חסימת לחות מעל פני השטח. חומרי איטום חודרים בדרך כלל לא משנים באופן משמעותי את מראה המצע. תוחלת חיים היא בדרך כלל 5 שנים או יותר.
סילר – היתרונות שלנו….
כל סוגי חומרי האיטום המוכרים יכול להיות יעילים עבור משטח הבנייה. חומרי איטום מחפים בדרך כלל דורשים סטנדרטים גבוהים עבור יישום החומר ותחזוקה, אך עבור שינוי דקורטיבי, כתם פוטנציאלי ועמידות כימית הם יכולים להוות פתרון מעולה. חומרי איטום חודרים צריכים להיות מותאמים למצע עם נקבוביות. הם יעילים לאורך זמן, דורשים תחזוקה נמוכה ומגנים מפני נזקי מזג אויר. אלו הם סוגי הסילר הפופולאריים לשנת 2014:
סילר אקרילי – יוצר קרום חיצוני על פני המצע. הוא זמין בשתי נוסחאות המבוססות על המים ועל בסיס ממסים. המחיר סבירים. הם גם ידועים כגורמים לשיפור חזותי ומספקים מראה רטוב. הם גם יכולים לספק הגנת UV טובה למצעים צבעוניים. סילר אפוקסי / Urethane: מספק גם הוא הגנה חיצונית. סילר לשיש זה חולק מאפיינים רבים עם האקריליק, אבל בעל רמות הביצועים ואורך חיים טובים יותר ויקרים עם דרישות התקנה מורכבות יותר. עמידות כימית והתנגדות לחומצה. ידוע כעמיד מאד בפני שחיקה. נעשה בו שימוש ביישומים תובעניים כגון רצפות מפעל, רצפות מוסך, ומסעדות, איטום משטחי בטון. חומר איטום זה מיושם רק על בטון יבש לחלוטין.
סילר סילאן – הוא תרכובת מולקולרית קטנה של חומרי איטום חודרים כימיים. סילאן יוצר קשר קוולנטי בבנייה נקבובית. הוא ידוע כהידרופובי. נוטה לצמיגות נמוכה מאוד. הוא משמש לעתים קרובות לאיטום בטון צפוף, כגון נמלים, חזיתות בטון, ולבנים צפופות. חומר איטום זה בדרך כלל חל רק על בטון קיים ומיובש.
סיליקטים – הם בעלי מבנה מולקולרי קטן. סיליקטים הינם גבישי סידן הידרוקסיד סיליקט אשר יכול לאטום משטחי בטון, למרק ולפתח מראה מלוטש. סיליקטים ידועים גם כדוחי מים ושמן. סיליקטים משמשים לעתים קרובות עבור ליטוש רצפות בטון בחנויות גדולות. ניתן ליישם סיליקטים לבטון חדש וקיים. סיליקונט הוא תרכובת מולקולרית מתונה היוצרת מחסום קרומי בתוך משטח בנייה ובטון נקבוביים. הסיליקונט ידוע כדוחה מים. משמש לעתים קרובות לאיטום בטון חיצוני כגון כבישים וחניונים, קירות חיצוניים, לבנים מחוררות, ואבן נקבובית. סילוקסן הוא התרכובת המולקולרית הגדולה ביותר של חומרי איטום חודרים. למרות אי תגובתיות, סילוקסן כימי משמש בבנייה נקבובית. ידוע כדוחה מים. ובעל מבנה מולקולרי גדול, סילוקסן משמש לעתים קרובות לאיטום בטון חיצוני, בלוק בטון נקבובי ולבנים נקבוביות. הוא מיושם רק על בטון קיים ויבש.
יישום סילר במקצועיות ובתוצאות מידיות.
להזמנת סילר ולמידע נוסף צרו קשר טלפוני כבר עכשיו:
1800-200-406